Hoppa till huvudinnehållet

Earth Hour


Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid tar världen ställning för planeten under WWF Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och uppmana makthavarna att ta krafttag för klimatet du också!

Genom att du och miljontals andra i Sverige deltar i Earth Hour skickar vi också en viktig signal till politikerna om att vi vill se krafttag för klimatet och global rättvisa. 

Vi på Borås Djurpark släcker ner all överflödig belysning som ytterbelysningar, lyktstolpar utmed vägarna i djurparken och viss belysning i olika stallar under Earth Hour – timmen.
Endast vissa nattlampor lämnas tända till djuren. 

Här kommer några förslag på vad man kan göra under Earth Hour: 

Släcka alla lampor och stänga av TV-apparater, datorer m.m och framför allt umgås.

Tända levande ljus, gärna bivaxljus som är bättre för miljön. Annars är stearinljus bättre än paraffin.

Bjud in nära och kära och bjud på en klimatsmart middag.

Vid klart väder kan man gå ut tillsammans och ha stjärnskådning. Det finns appar som hjälper en att hitta stjärnbilder m.m.

Spela sällskapsspel tillsammans med familjen eller kompisarna.

Har man möjlighet att tända en brasa i sin bostad kan man samlas där och ha berättarstund, eller passa på att läsa var sin bok m.m.

Framför allt kan man tänka på att man inte måste slå på lampor m.m. igen efter att Earth Hour-timmen är slut. Sitt kvar och spela färdigt spelet, fortsätt njuta av maten, berätta eller prata vidare i konversationen som nyss pågick. Det är ju ändå snart dags att gå och lägga sig.