Hoppa till huvudinnehållet

World Wildlife day – fototävling

27 februari, 2017

Fototävling för unga för att uppmärksamma vår vilda och vackra natur!
wwd

Världens natur står idag under stor mänsklig påverkan, inte sällan med negativa konsekvenser. Krympande livsmiljöer, illegal jakt och en ökande handel med vilda arter är idag ett stort hot mot våra ekosystem. Sveriges djurparker har en mycket viktig roll i kampen mot dessa hot och jobbar tillsammans för att främja bevarande av arter, ekosystem och naturen i sin helhet. Två av våra viktigaste uppgifter idag är att skapa en medvetenhet kring utmaningarna vi står inför samt att inspirera till ett gemensamt engagemang för att bevara jordens vilda djur- och växtliv.

Den 3:e mars är det FN:s World Wildlife Day, där temat 2017 är att släppa fram de unga och göra deras röster hörda! Inför World Wildlife Day vill vi på Borås Djurpark därför ta chansen att inspirera och motivera unga människor till engagemang för naturen genom en fototävling!

Syftet med tävlingen är att du skall beskriva din relation till naturen i din närhet genom att med en bild och en kort text svara på frågan, vad betyder jordens vilda djur- och växtliv för dig?

Vem kan delta?

Tävlingen är öppen för dig mellan 10 och 24 år.*

Hur deltar man?

Lägg upp bild och text på Instagram eller Facebook, tagga bilden med #Boraszoo #WWD2017 #worldwildlifeday #worldwildlifedayswe

Bilder på egna husdjur eller tamdjur kan inte deltaga i tävlingen. Bilder som inkräktar på annans upphovsrätt får ej heller vara med.

När deltar man?

Tävlingen är öppen måndag 27/2-måndag 6/3

Vad vinner man?

Priset för den som vinner tävlingen blir ett besök bakom kulisserna där vi varvar information med praktiskt deltagande i djurparkens arbete med bevarande av hotade arter! Priset gäller för vinnaren och fyra vänner under perioden 11/3 – 1/6.

*Det vinnande bidraget väljs ut av en jury från djurparken och beslutet kan inte överklagas. 

Dela detta inlägget